Over mij

Fair Treep, Willem Treep

Ik ben een sociale ondernemer in food. Met mijn bedrijf Fair Treep richt ik mij  op het verduurzamen van ons voedselsysteem op een luchtige en bevlogen manier. In de afgelopen 10 jaar heb ik diverse bedrijven opgericht en succesvol gemaakt. Ik vind dat je je talenten moet inzetten om de wereld te verbeteren. Eerlijke business bouwen die verfrissend, leuk en oprecht is. Dat is mijn persoonlijke missie.

Na mijn carrière bij Heineken en Unilever zegde ik mijn baan op en richtte ik in 2009 samen met mijn compagnon Drees Peter van den Bosch Willem&Drees op. Willem&Drees heeft als pionier aan de wieg gestaan van de lokale voedselbeweging. Inmiddels is lokaal en regionaal voedsel overal te krijgen en dat is mede veroorzaakt door de activiteiten van Willem&Drees. De sociale onderneming richt zich nu op het bezorgen van biologische maaltijdboxen bij mensen thuis. Ik ben met nieuwe initiatieven gestart.

Op dit moment ben ik mede-eigenaar en eindbaas van het creatieve en duurzame event cateringbureau The Food Line-up. The Food Line-up is een avontuurlijk, ambitieus en baanbrekend cateringbureau. Met lekker en duurzaam eten geeft het bedrijf meer betekenis aan evenementen en dat doet het door de beste line-ups van foodspecialisten (chefs en foodtruckcateraars) te creëren. Duurzaamheid zit in het DNA van dit bedrijf. In de hele bedrijfsvoering voert duurzaamheid de boventoon en op ieder evenement wordt er gekeken hoe er op een verrassende en lekkere manier vorm kan worden gegeven aan deze missie. Minder of geen vlees gegeten kan juist lekkerder zijn en met food waste kan je de heerlijkste gerechten maken.

Met een netwerk van meer dan 150 unieke chefs en foodspecialisten maakt The Food Line-up van catering een culinair spektakel en tilt daarmee evenementen zowel creatief als inhoudelijk naar een hoger niveau. Sinds begin 2018 is The Food Line-up de huiscateraar van De Westergasfabriek.  Op Lowlands zette het bedrijf ‘Brasserie 2050’ op met Mojo en Rabobank.

Naast The Food Line-up ben ik sinds 2019 investeerder in Kitchen Republic. Bart-Jan van Veldhuizen en Emma Veerhuis hebben een shared kitchen voor kleine foodbedrijven opgezet. Kitchen Republic geeft met deze keuken bedrijven de kans om een professioneel foodbedrijf te beginnen. Er is een compleet ecosysteem voor startende en doorgroeiende foodbedrijven. Het Kitchen Republic Network is de nieuwste activiteit die ervoor gaat zorgen dat er steeds meer variatie in ons eten komt.